nieuws

Overijssel wil aantal bedrijventerreinen uitbreiden

bouwbreed Premium

De provincie Overijssel verwacht dat de werkgelegenheid in de periode tot 2000 met ongeveer 24.000 banen kan groeien. Om dit te bewerkstelligen wordt een breed scala aan maatregelen en activiteiten ontwikkeld, waarbij Overijssel uit eigen middelen de komende periode bijna f. 50 miljoen investeert.

Een paar van de vele maatregelen die voor de komende periode op stapel staan, zijn uitbreiding van het aantal bedrijventerreinen, de bouw van bedrijfsverzamelgebouwen, realisatie van een terminal voor gecombineerd weg-railvervoer in Twente, het stichten van een regionaal weg-water-overslagcentrum in Kampen en de aanleg van een industriehaven. De te twee zijn overigens nog in onderzoek. Verder staat behoud van monumentaal erfgoed voor toeristen op het programma.

Reageer op dit artikel