nieuws

Nog eens ‘Koester binnensteden’

bouwbreed Premium

In de weergave van het gesprek met Klaas de Ruiter, directievoorzitter Amstelland Vastgoed in Cobouw van dinsdag 12 december (‘Koester binnensteden, anders dreigt verpaupering’) is een aantal zinnen door elkaar geraakt.

De alinea in de derde kolom beginnend met ‘AVG’ moet als volgt luiden: AVG is dus na de verkoop sec poontwikkelaar geworden. Zestig procent van de omzet is huizen en de rest commercieel OG. De Ruiter verwacht dat het aandeel huizen zal opschuiven naar 70 procent. Het eigen vermogen, een belangrijke graadmeter voor de kracht van een ontwikkelaar, is inclusief een achtergestelde lening van het concern f. 100 miljoen. “Dat is voldoende”, meent De Ruiter als het eigen vermogen van concurrent MBO van f. 424,8 miljoen wordt gememoreerd. “Maar je moet op het juiste tijdstip toeslaan en ook de juiste mix van poen zien op te bouwen. Voor woningbouw heb je een gering eigen vermogen nodig, daarentegen voor kantoren en winkels meer. Daarnaast kun je bepaalde poen die erg duur zijn samen met een partner doen, of erg grote in consortium.”

Reageer op dit artikel