nieuws

Meeste bedrijven tegen afschaffen van Ziektewet

bouwbreed Premium

Tachtig procent van het Nederlands bedrijfsleven is tegen het wetsvoorstel om de Ziektewet grotendeels af te schaffen. Vooral het midden- en kleinbedrijf voelt er niets voor.

Bij grote bedrijven is 45 procent tegen en 42 procent voor. Zowel grote als kleine bedrijven zijn in meerderheid voor het opzetten van een vangnet om te voorkomen dat ondernemers in de problemen raken. Dat blijkt uit een telefonische enquete die het NIPO heeft laten verrichten onder 815 werkgevers.

Het gewraakte wetsvoorstel is inmiddels door de Tweede Kamer aanvaard, maar moet nog door de Eerste Kamer worden behandeld. Dat lukt niet meer dit jaar, zodat het voorstel op zijn vroegst per 1 februari van kracht kan worden.

Verzekeraars hebben overigens laten weten tot 1 maart polissen te zullen verstrekken met terugwerkende kracht tot 1 januari.

Reageer op dit artikel