nieuws

Jorritsma opent verkeerspo in Zeeland

bouwbreed Premium

In aanwezigheid van enkele honderden actievoerende politiemensen heeft minister Jorritsma gisterenochtend in Oostburg het startsein gegeven voor het landelijk voorbeeldpo Duurzaam Veilig Verkeer West-Zeeuws-Vlaanderen. Ze opende de rondweg langs Oostburg door gezeten in een koets met paarden van een nieuwe rotonde naar een andere te rijden. De theoretische inzichten uit het landelijk plan Duurzaam Veilig Verkeer worden in West-Zeeuws-Vlaanderen aan de praktijk getoetst, omdat in die regio landelijk gezien de meeste verkeersslachtoffers vallen.

Het proefpo, waarvan de uitvoering vijf jaar vergt, kost f. 121 miljoen. Provincie, waterschap en gemeenten betalen daarvan f. 33 miljoen. Onderdeel van het po is wijziging van de wegenstructuur. Het po voorziet in zoveel mogelijk scheiding van verkeerssoorten met verschillende snelheden (auto, fiets, landbouwverkeer).

Reageer op dit artikel