nieuws

Honderdste Laara afreibak voor gemeente Rotterdam

bouwbreed

Vorige week kon Laara BV uit Sambeek de honderdste afreibak in de gemeente Rotterdam afleveren. Dat dit in Rotterdam gebeurde was overigens niet zo verwonderlijk.

Deze gemeente is, het mag gezegd, nu eenmaal koploper op het gebied van mechanisering van straatmakerswerkzaamheden en binnen de stadsgrenzen zijn al tal van nieuwe machinetechnische ontwikkelingen voor de straataannemer aan de bouwpraktijk getoetst.

Het gebruik van de Laara afreibak is hier derhalve ook niet onbekend meer. De afreibak is bedoeld voor het vlakken van de zandbaan wat van groot belang is bij het machinaal vlijen van straatklinkers.

Het Laara systeem is geschikt voor het egaliseren van elk soort onderlaag van zand tot meng granulaat. De afreibak wordt samengesteld uit meerdere elementen in werkbreedten van 1 tot 7 meter.

Met stelbouten is de stalen constructie onder profiel te brengen dat wil zeggen tonrond of in dakprofiel. Met spindels in de beide rollenwagens, waarmee de afreibak over het werk wordt verplaatst, is de werkhoogte in te stellen tot 250 mm beneden railniveau of kantopsluiting. Het geheel wordt met de shovel aan twee kettingen voortbewogen.

De Laara afreibak voortgetrokken door een shovel, maakt de zandbaan over een breedte van 7 meter gereed voor het machinaal vlijen van de straatklinkers

Reageer op dit artikel