nieuws

Heerlen werkt aan betere ontsluiting bedrijventerreinen

bouwbreed

Een aan te leggen rotonde onder de stadsautoweg Heerlen moet straks twee bedrijventerreinen ontsluiten: het nog in voorbereiding zijnde grensoverschrijdende bedrijventerrein op het grondgebied van Heerlen en Aken en het industrieterrein Beitel-zuid. Tevens komt er een afslag richting Kerkrade.

Dit blijkt uit de plannen voor het grensoverschrijdend bedrijventerrein waarvan de voorbereidingen dit jaar worden afgerond. Medio 1996 wordt een ontwikkelingsmaatschappij opgericht waarin Heerlen en Aken en private partners participeren. Het voortraject is uitgestippeld door de maatschap van samenwerkende ingenieursbureaus HP/Coman/LEG. Het contract met deze maatschap is nu opgezegd; zij kandideert voor deelname in de ontwikkelingsmaatschappij. B en W van Heerlen vinden het beter dat het po door een ‘neutrale bril’ wordt bekeken. Het college heeft inmiddels een deskundige interim-manager aangetrokken. Aken, dat aanvankelijk met de genoemde maatschap wilde doorgaan, heeft zich met het besluit van Heerlen akkoord verklaard.

Reageer op dit artikel