nieuws

Graaflaadcombinatie van Venieri met vier-wielbesturing

bouwbreed Premium

Tijdens een tweetal machinedemonstratiedagen heeft Road BV, uit Barneveld een deel van het geimporteerde machineprogramma getoond dat in alle gevoerde lijnen interessante aanvullingen bood.

Met het Bomag verdichtingsprogramma waarvan de importrechten enkele maanden geleden van N.I.B.M. werden overgenomen, worden door Road naast de bestaande programma’s van Daewoo en Venieri nieuwe activiteiten ondernomen.

Belangstelling was er tijdens beide dagen onder meer voor de Daewoo wielladers uit de Mega serie, waarvan Road de eerste twee modellen zojuist in huis had. Getoond werden de Mega 200 een 10 tons wiellader met een standaard bakinhoud van 200 liter en een zwaardere uitvoering onder de type aanduiding Mega 400.

De eigen massa van dit model bedraagt ca. 21,4 ton. Een 4000 liter bak is hier standaard aanwezig.

Tussen beide modellen zal komend jaar de Mega 300 worden gevoegd. Het mag duidelijk zijn dat deze laadschop zal zijn uitgerust met 33 bak van 3 m3. In deze laadschoppen bouwt Daewoo eigen motoren. Naast de inmiddels bekende Venieri laadschoppen die in de kleinere klasse goed aansluiten op het zwaardere Daewoo programma, stelde Road de nieuwe graaf-laadcombinatie type 9.33-4 voor. Deze, in tegenstelling tot de knikbestuurde machines, nu van vierwiel besturing voorziene graaf-laadcombinatie kreeg een dwarsgeplaatste watergekoelde dieselmotor met turbo oplading van Perkins. De dwarsplaatsing levert door het wegvallen van de geijkte motorkapconstructie een belangrijk beter zicht op. Via een schakelaar op het bedieningsbord is de vierwielbesturing om te zetten in normale tweewielbesturing of naar wens hondegang.

De vierwiel bestuurde Veniewri 9.33 heeft een motorvermogen van90 pk en een laadbakinhoud van 1100 liter. De dieplepelinrichting komt tot een graafdiepte van 4.80 meter.

Reageer op dit artikel