nieuws

FBTO zet nieuwe ronde verlagingen hypotheekrente in

bouwbreed Premium

De hypotheekrente lijkt opnieuw omlaag te gaan. Verzekeraar FBTO zet deze keer het offensief in. De tarieven voor rentevaste perioden van twee of vijf jaar dalen met 0,3 procent. Een tweejarige lening met nationale hypotheekgarantie komt daarmee op een vast rentepercentage van 4,7. Voor een vijfjarige lening, door de Friese verzekeraar het meest afgesloten, geldt een tarief van 5,9 procent.

Een kleine drie weken geleden verlaagde verzekeraar Zurich Leven zijn hypotheektarieven. De grote spelers op de markt, zoals Postbank, ING, Rabobank en ABP, volgden toen met dalingen van 0,2 tot 0,4 procent. Die daling van 0,4 procent gold voor de populaire vijfjarige leningen. FBTO volgde toen ook met vermindering van 0,4 procent.

De Friezen, onderdeel van de Achmea-groep, komen nu met weer een nieuwe verlaging. Het staat nog niet vast dat ook andere hypotheekverstrekkers uit de Achmea-groep, zoals Centraal Beheer, de nieuwe verlaging volgen. “Daar zijn de ondernemingen binnen de groep vrij in”, aldus een Achmea-woordvoerder. Hij verwacht wel dat FBTO met de nieuwe tarieven “de toon zet voor de rest van de markt”.

Reageer op dit artikel