nieuws

Eurekastatus voor rioolputtenpo

bouwbreed Premium

Een Deens/Noors po voor de ontwikkeling van goedkope en efficiente methodes voor onderhoud en renovatie van putten op knooppunten in rioolstelsels heeft de Eurekastatus gekregen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door vijf gemeenten in samenwerking met de Deense aannemer Per Aarsleff AS, het Noorse Kr. Olimb AS en BASF in Grena.

De bedoeling is een put in een dag te ke vervangen voor een bedrag van hooguit f. 3000. Achtergrond van het driejarige researchprogramma vormt de gedachte, dat de verbetering van de efficiency bij de renoveratie van rioolstelsels zich tot nu toe heeft beperkt tot de buizen tussen de putten. Voor het programma is 20 miljoen kronen uitgetrokken, waarvan 40 procent via het Deense ministerie van industrie wordt betaald door de rijksoverheid. De gemeente Skive in Jutland leidt het po.

Reageer op dit artikel