nieuws

Eerste Kamer stemt voor ecotax

bouwbreed

Ondanks “belangrijke inhoudelijke bezwaren” heeft de VVD-fractie in de Eerste Kamer dinsdag gestemd voor invoering van de kleinverbruikersheffing op energie. De steun van de liberalen was onontbeerlijk voor een meerderheid voor deze ecotax. Eigenlijk ziet de VVD helemaal niets in de ecotax. De Tweede-Kamerfractie van de liberalen stemde al met pijn en moeite in met het wetsvoorstel.

Belangrijk daarbij was de toezegging van minister Wijers van Economische Zaken dat Nederland in het vervolg op Europese stappen zal wachten alvorens nieuwe initiatieven te nemen op het gebied van fiscale belasting van energie. Ook het feit dat het kabinet heeft toegezegd de wet te willen evalueren, heeft de VVD geholpen voor te stemmen.

Reageer op dit artikel