nieuws

Eerste IBC-tank met KIWA-keurmerk

bouwbreed

Steenbergen Produktietechniek B. uit Dronten introduceerde op de Ecotech de eerste IBC-tank in Nederland voorzien van KIWA-keurmerk. Deze IBC-tank voldoet hiermede tevens aan de internationale vervoerseisen alsmede de eisen ten behoeve van opslag.

IBC’s zijn tanks tot een inhoud van 3000 liter en worden gebruikt als buffertank met reservebrandstof (gasolie) ten behoeve van het tanken van grondverzetmachines, kranen en tractoren etc. op locatie. De tanks vinden hun toepassing in de weg- en waterbouw, het grondverzet, groenvoorziening en akkerbouw. Zij worden van het ene naar het andere werk verplaatst voor de duur van een dag tot soms meer dan een jaar. Hiertoe dient de IBC te voldoen aan de internationale vervoersregels.

Zodra de IBC echter van de vrachtwagen wordt afgehaald op een werk, valt deze niet meer onder de regelgeving voor vervoer maar worden aanvullende eisen gesteld door de overheid. Deze eisen zijn verwoord in de CPR-9.6 en komen in het kort neer op de zogenaamde KIWA-keur.

KIWA-keur

Steenbergen Produktietechniek BV brengt nu als eerste in Nederland een IBC op de markt waarvoor dit keurmerk is verkregen.

De door Steenbergen geproduceerde IBC is dubbelwandig uitgevoerd en voorzien van een optisch lekdetectieapparaat. In geval van lekkage zal het lek direct gesignaleerd worden en zelfs bij een ongeluk zal de kans op milieuschade gering zijn doordat de ontluchting automatisch afsluit bij omrollen..

De IBC is voorzien van een pompinstallatie, hijsogen en een mogelijkheid om met behulp van een heftruck of wiellader de tank te verplaatsen. Daarnaast is een uitvoering op een verrijdbaar onderstel beschikbaar. De IBC van Steenbergen is leverbaar in zeven verschillende inhoudsmaten van 475 tot 3000 liter.

Reageer op dit artikel