nieuws

Den Haag pakt onder druk fietspaden aan

bouwbreed

Het kort geding, waarmee de landelijke fietsersbond ENFB de gemeente Den Haag dreigde in verband met de slechte toestand van de hofstedelijke fietspaden, is voorlopig van de baan. In een gisteren gehouden overleg tussen fietsersbond en gemeente heeft Den Haag beterschap beloofd. Fietspaden krijgen meer aandacht en spoedeisende reparaties zullen binnen drie dagen worden uitgevoerd. De fietspaden vormen al geruime tijd het zorgenkindje van de armlastige residentie. Volgens de ENFB verkeren ze in een zo’n slechte staat dat die de verkeersveiligheid ernstig aantast.

Er is al een aantal ongevallen gebeurd waarbij de gemeente schadevergoedingen moest uitkeren. Het enige dat Den Haag doet is het plaatsen van waarschuwingsbordjes met daarop de tekst ‘slecht wegdek’ en het afsluiten van fietspaden. Eind november stelde de ENFB Den Haag een ultimatum omdat de gemeente niet reageerde op een brandbrief. Als de bestuurders niet voor 6 december contact zouden opnemen met de ENFB dan was de gang naar de kort gedingrechter een feit. Een advocaat was al in de arm genomen. De gemeente beantwoordde de brief met de uitnodiging aan de fietserbond om rond de tafel te gaan zitten.

Reageer op dit artikel