nieuws

Brand in nieuwe afvaloven Wijster

bouwbreed Premium

Op het bedrijfsterrein van de Vuil Afvoer Maatschappij (VAM) in Wijster heeft brand gewoed in de in aanbouw zijnde gescheiden afvalverwerkingsinstallatie.

De brand ontstond in een van de drie ovens van de installatie die juist aan het proefdraaien was. Het vuur werd bestreden door de brandweerkorpsen van Beilen en Hoogeveen. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De brandweer was het vuur na twee uur meester. Over de oorzaak en de schade is nog niets bekend.

In de installatie waaraan tweeeneenhalf jaar is gebouwd, is f. 940 miljoen geinvesteerd. Zij moet in april worden opgeleverd. Er zal huishoudelijk en bedrijfsafval mechanisch in worden gescheiden. De energie die daarbij vrijkomt wordt op het eigen bedrijf herbenut.

Reageer op dit artikel