nieuws

Born begint in 1996 met bouw museum en congrescentrum

bouwbreed

Bij het Golden Tulip Hotel in Born wordt in 1996 begonnen met de bouw van het museum Automotive Centre Born en een congrescentrum. Het hotel zal in de komende jaren fors uitbreiden; er worden 90 kamers bijgebouwd, waaronder 10 luxe suites. Het congrescentrum krijgt een oppervlakte van 800 m2. Op het programma staan verder het aanleggen van een 9 holes golfbaan en drie uitheemse tuinen, die overgaan in het aan te leggen 32 ha grootte natuurgebied de Rollen.

Bij het museum is een ruimte gepland voor de verkoop van dure auto’s. De Europese Unie heeft voor de bouw van het museum reeds eerder een bijdrage van f. 750.000 toegezegd. Voorzitter H. Creemers van de Stichting Nedcar Evolution die het museum wil bouwen, verwacht dat voor het uitgebreid bouwplan meer geld beschikbaar komt. De uitvoering van het totale plan vergt, inclusief congrescentrum, uitbreiding hotel etcetera, een investering van circa f. 20 miljoen.

Reageer op dit artikel