nieuws

Boete en twee maanden gevangenis voor ex-wethouder

bouwbreed Premium

De rechtbank in Maastricht heeft de oud CDA-wethouder N.O. van Landgraaf veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldboete van f. 25.000. De rechtbank achtte bewezen dat de oud-bestuurder tussen 1990 en 1992 giften van aannemers heeft aangenomen. Ook incasseerde hij ten onrechte een nabestaandenuitkering voor zijn overleden vriendin en pleegde hij valsheid in geschrifte. De ex-wethouder moest 39 maanden op zijn berechting wachten.

Volgens het openbaar ministerie was dat deels te wijten aan personeelsproblemen. Officier mr. E. van der Bijl eiste in juni van dit jaar een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van f. 25.000. Het vonnis werd deze week pas gewezen, omdat in de tussentijd nog drie getuigen moesten worden gehoord.

Reageer op dit artikel