nieuws

Aansluiting A35 op Duits wegennet fors vertraagd

bouwbreed Premium

De aansluiting van rijksweg A35 bij Enschede op het Duitse wegennet laat nog zeker een jaar en misschien nog wel twee jaar op zich wachten. Dat antwoordt minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat op vragen van het PvdA-kamerlid Dijksma.

De snelweg eindigt nu in een hoop zand op de grens. Gevreesd werd dat aansluiting met het Duitse wegennet achterwege zou blijven, omdat de verbinding door een natuurgebied loopt. Dat zou de verkeersdrukte op de huidige weg tussen Enschede en het Duitse Gronau laten voortduren. Jorritsma verzekert Dijksma echter dat de verbinding wel tot stand komt. Volgens de bewindsvrouw is alleen het moment van aansluiten vertraagd. Dat heeft volgens haar te maken met verwerving van de grond waarover de nieuwe weg moet komen. Jorritsma’s Duitse collega Wissman heeft echter beloofd zich in te spannen om de vertraging tot een minimum te beperken.

Reageer op dit artikel