nieuws

Zwolle krijgt groot revalidatiecentrum

bouwbreed Premium

Centrum Vogelweyde, het Sophia-ziekenhuis en De Weezenlanden in Zwolle hebben vergevorderde plannen voor de bouw van nieuw revalidatiecentrum. De drie instituten in de gezondheidszorg willen een revalidatiecentrum voor de regio lopend van Meppel tot Putten en waartoe ook Flevoland zal behoren.

De plannen zijn in het stadium dat de aanbesteding wellicht nog dit jaar kan plaatsvinden. De twee ziekenhuizen en Vogelweyde wachten nog op het concept-advies van het college van ziekenhuisvoorzieningen. Als dat snel komt, zou al in februari 1996 met de nieuwbouw ke worden begonnen. De totale kosten worden geraamd op f. 40 miljoen.

Het nieuwe Revalidatiecentrum Zwolle wordt uitgerust met vijftig bedden. Het aantal dagbehandelingen zal op circa 26.000 uitkomen.

Reageer op dit artikel