nieuws

Winkelareaal in Kerkrade-West laat te wensen over

bouwbreed

Het winkelareaal in de Akerstraat en omgeving in Kerkrade-West is aan vernieuwing c.q. opwaardering toe. Dit blijkt uit een onderzoek dat ingesteld is door het Instituut Midden en Kleinbedrijf (IMK). Geconstateerd wordt dat door leegstand, achterstallig onderhoud, verouderde winkelpuien, overdadig groen en de onderbreking van het commercieel front door woonfuncties, de uitstraling van het winkelgebied ondermaats is. Volgens het IMK is een wijkwinkelcentrum met een capaciteit van 5000 m2 voldoende; thans is dit 6000 m2.

Tussen het winkelgebied en het Carboonplein dient een attractieve verbinding te worden gelegd via een tweezijdig bewinkelde passage. Deze passage dient op middellange termijn, twee tot vijf jaar, te worden gerealiseerd. De gemeente Kerkrade stelt zich welwillend op ten aanzien van de plannen.

Reageer op dit artikel