nieuws

Wereldhaven boekt licht hoger resultaat

bouwbreed Premium

Het Haagse beleggingsfonds in vastgoed Wereldhaven heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een licht hoger resultaat behaald, ten opzichte van dezelfde periode van het vorig jaar. Het directe beleggingsresultaat steeg met f. 2,1 miljoen tot f. 84,7 miljoen.

Lagere leegstand, hogere huuropbrengsten en uitbreiding van de vastgoedportefeuille in Belgie en Groot-Brittannie zorgden ervoor dat de totale beleggingsopbrengsten met f. 5,2 miljoen stegen tot f. 139,1 miljoen. Door valutaverschillen daalde de waarde van het onroerend goed met 5,23 procent tot f 2,3 miljard.

De eerste negen maanden van dit jaar werd voor f. 32 miljoen geinvesteerd in nieuwe poen. In het Verenigd Koninkrijk werd onroerend goed voor een waarde van f. 36 miljoen afgestoten.

Reageer op dit artikel