nieuws

VVD wil versoepeling van ontslagrecht

bouwbreed Premium

De VVD vindt dat minister Melkert van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn bezwaren tegen versoepeling van het ontslagrecht moet laten varen. VVD-fractievoorzitter Korthals Altes in de Eerste Kamer zal daar op aandringen tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Senaat.

De liberaal kondigde zondag in het Radio-1 Journaal aan dat hij zal bepleiten dat Melkert zich op korte termijn zal verstaan met zijn collega Sorgdrager van Justitie om het ontslagrecht aan te passen.

De VVD-fractievoorzitter in de Senaat constateert dat het huidige ontslagrecht “muurvast” zit. Dat heeft een ongunstige invloed op de werkgelegenheid. Bedrijven die nu werk over hebben, gaan zich behelpen met uitzendkrachten omdat zij bij slecht economisch tij van vaste werknemers niet of moeilijk meer af ke komen.

Directe aanleiding tot deze stellingname was de omstreden kwestie van gouden handdrukken, zoals onlangs voor de Amsterdamse procureur-generaal Van Randwijck. “Het is ongezond als toestemming voor ontslag moet worden gekocht”, aldus de oud-minister van Justitie.

Reageer op dit artikel