nieuws

Verrassende groei aantal deelnemers Betondag

bouwbreed Premium

Het aantal deelnemers aan de Betondag is gegroeid van ca. 2200 in 1994 naar ca. 2800 dit jaar (een toename met ca. 27%). Die forse groei komt min of meer als een verrassing voor de Betonvereniging te Gouda, als organisator van de jaarlijkse Betondag.

Ir. D. Stoelhorst, directeur van de Betonvereniging, heeft wel een verklaring voor de sterke toename. “We doen meer aan publiciteit dan voorheen. Van de ca. 600 nieuwe deelnemers waren er relatief veel nog niet op de hoogte van het bestaan van de Betonvereniging en de Betondag. De schattingen van het verwachte aantal deelnemers liepen uiteen van 2100 tot 3100, maar toch zijn we wel verrast door de flinke groei.”

“Volgend jaar wordt de Betondag op een andere locatie gehouden, want de capaciteit van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs is niet groot genoeg. Het concept van de Betondag blijft echter hetzelfde. Het blijft een compacte gebeurtenis, zodat de deelnemers elkaar makkelijk ke ontmoeten, en de bijeenkomst blijft beperkt tot een dag.”

Daarmee neemt Stoelhorst geruchten weg als zou de Betondag uitgroeien naar een evenement van meerdere dagen. Wel is dit jaar voor het eerst de prijsuitreiking van de Betonprijs verplaatst naar de avond voor de Betondag. “Dat heeft echter geen gevolgen gehad voor het aantal deelnemers aan de Betondag”, aldus Stoelhorst.

Betonmarkt

Niet alleen het aantal deelnemers is sterk gestegen, ook de belangstelling voor de expositie (de Betonmarkt) is enorm toegenomen. Voor het eerst is een programmaboekje uitgegeven, waarin alle namen en adressen van de meer dan 145 exposanten zijn opgenomen, naast gegevens over het congres, de filmvoorstellingen en de bedrijfspresentaties. De stands van de Betonmarkt waren al in een vroeg stadium uitverkocht en er ontstond een wachtlijst van ca. dertig bedrijven en instanties.

Er zijn ook exposanten bij die niet onmiddellijk met de wereld van het beton te maken hebben. Stalen ondersteuningen van metselwerk bijvoorbeeld zijn zowel geschikt voor gebakken als voor betonnen gevelstenen. En bij de entree van de Betondag is een stand te vinden van het Nederlands Verbond van Ondernemers in het Bouwbedrijf (NVOB), een niet specifiek op de betonbouw gerichte vereniging. Volgens Stoelhorst is er echter geen sprake van een verschuiving van het thema ‘beton’ naar de bouw in het algemeen. “De Betondag is en blijft georienteerd op beton. Het is een grote en sterke branche met een eigen gezicht.”

Reageer op dit artikel