nieuws

Verbouw Friese verpleeghuizen vertraagd

bouwbreed Premium

Het bijna f. 11 miljoen kostende uitbreidingsplan van het tehuis voor verstandelijk gehandicapten Maeykehiem in Sint Nicolaasga staat op losse schroeven. Ook het doorgaan van de nieuwbouwplannen van de verpleegtehuizen Dukdalf in Harlingen en Sionsberg in Dokkum is twijfelachtig. De drie poen zijn vanwege bezuinigingen door het ministerie van VWS van de prioriteitenlijst gehaald en moeten opnieuw beoordeeld worden volgens de nieuwe landelijke richtlijnen. De provincie Friesland is verrast door het besluit.

Maeykehiem omvat de renovatie/nieuwbouw van het hoofdgebouw, het zwembad, sportzaal en enkele tientallen wooneenheden. Dukdalf in Harlingen wilde volgend jaar aanvangen met de bouw van een nieuw verpleeghuis en Sionsberg in Dokkum wilde ingrijpend renoveren. De drie projecten lopen nu flinke vertraging op.

Reageer op dit artikel