nieuws

Veiling Flora in Rijnsburg begint bedrijventerrein

bouwbreed Premium

Bloemenveiling Flora opent in de loop van volgend jaar in Rijnsburg een speciaal bedrijvenpark waar grote handelsondernemingen voor bloemen en planten zich ke vestigen. Daarmee hoopt de veiling, met 1700 leden en een jaaromzet van f. 575 miljoen, meer koopkrachtige afnemers aan te trekken. Dat heeft een woordvoerder voor de veiling, P. Kralt, maandag aangekondigd.

Flora wil een terrein van in totaal 12 hectare in eigendom uitgeven aan de handelsbedrijven. De gegadigde ondernemingen moeten zelf hun bedrijfspand bouwen. Nu ke de handelaren op de veiling nog slechts bedrijfsruimte huren. In de praktijk worstelen met name de grotere bedrijven daar echter met ruimtegebrek. Ook is een pand in eigendom, volgens Kralt, voor veel ondernemingen financieel-technisch aantrekkelijker en geeft het meer promotie-mogelijkheden (bijvoorbeeld lichtreclame). “Wij verwachten binnen een jaar de eerste panden te ke zien verrijzen”, aldus veiling-woordvoerder Kalt. Volgens hem is er voldoende interesse bij de handelshuizen, maar zijn er nog geen concrete verkopen gesloten. Overigens worden de handelsbedrijven die zich vestigen niet verplicht om hun bloemen en planten van Flora af te nemen.

Reageer op dit artikel