nieuws

Veel bekijks op R’damse Beursplein

bouwbreed Premium

In het Rotterdamse centrum heeft HBM-regio West deze maand het hoogste punt bereikt bij de vernieuwing van het Beursplein. Het binnenstedelijke project omvat de nieuwbouw van C en A en Kreymborg, een 100 meter hoge woontoren met 110 appartementen, een overdekte winkelpassage en de aanleg van een verdiepte winkelstraat die de Coolsingel ondergronds zal kruizen. Daarnaast wordt het pand van V en D gerenoveerd waarbij 8000 m2 nieuwe winkels gebouwd worden. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt circa 90.000 m2.

Het grootschalige po vergt een aanneemsom van circa f. 160 miljoen (inclusief installaties) en is een ontwikkeling van Multi Vastgoed BV. Opdrachtgever is het Consortium Beursplein VOF, bestaande uit ING Vastgoed, de gemeente Rotterdam en Focas BV. Het conceptueel ontwerp is van T+T Design te Gouda; De Architecten Cie uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de architectuur. De ruwbouw van de woontoren (rechts) wordt uitgevoerd door Volker Bouwmaatschappij. De oplevering is in het tweede kwartaal van 1996 gepland.

Reageer op dit artikel