nieuws

Vakbeurs Bouwmaterieel 95 is bezig met inhaalrace

bouwbreed Premium

Nauwelijks een maand voor de opening van de vakbeurs Bouwmaterieel 95 blijkt bij een aantal machineimporteurs toch nog belangstelling voor deelname te bestaan. Enkele importbedrijven van grondverzetmaterieel hebben deze week alsnog standruimte gereserveerd, zowel in de nieuwe Prins van Oranjehal als op het hieromheen liggende buitenterrein.

Bedrijven die aanvankelijk als exposant te boek stonden en in later stadium afhaakten, hebben zich afgelopen week weer definitief aangemeld. Deze ontwikkeling kan wellicht de aanzet zijn tot de toestroom van een nog groter aantal deelnemers.

Het lijkt erop dat machine-importeurs tot het inzicht komen dat geen deelname aan de vakbeurs Bouwmaterieel 95, mogelijk toch inhoudt dat een goede kans wordt gemist. In elk geval heeft een aantal – met name grondverzet-machinebedrijven – op de valreep alsnog voor deze manifestatie ingeschreven. Met het toevoegen van een stuk buitenterrein aan de expositieruimte in de nieuwe Prins van Oranjehal zijn door de Koninklijke Jaarbeurs aan leveranciers van zwaar materieel ruimere faciliteiten geboden om hun machines daadwerkelijk te demonstreren. En daar gaat het bij de leveranciers van het zwaardere materieel om.

Mede hierdoor heeft de Jaarbeurs met Ahlmann Nederland BV een oplossing ke vinden voor de AMB 2000, de machinebeurs van Ahlmann-directeur Toon van den Oord, die sinds 1991 traditiegetrouw de tweede week van december in Utrecht wordt gehouden.

Met het besluit van de BMWT, de branche-organisatie van machinefabrikanten en importeurs, tot het organiseren van een machinebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht in december 1995 dreigde de AMB 2000 volledig in het gedrang te komen. Daar het accent bij deze manifestatie voornamelijk ligt op een actieve presentatie van de machines werd uiteindelijk besloten hiervoor om te zien naar een andere locatie. Alle aan de AMB 2000 deelnemende bedrijven, ondersteunden deze overweging en hebben de beslissing hieromtrent van organisator Van den Oord afgewacht.

Geen AMB 2000

Vorige week is tussen de Jaarbeurs en Ahlmann Nederland overeenstemming bereikt met betrekking tot demonstratiemogelijkheden op het buitenterrein, waardoor het bedrijf alsnog heeft besloten tot deelname aan de Bouwmaterieel 95. In een brief aan de deelnemers van de AMB 2000 heeft Van den Oord zijn deelname kenbaar gemaakt. Dit jaar zal de AMB 2000 derhalve geen doorgang vinden, echter “met deze mededeling is het aan u om te besluiten deel te nemen aan Bouwmaterieel 95”, zo vermeldt het Ahlmann-schrijven.

Wanneer door alle AMB-2000-exposanten hierop positief wordt gereageerd, is er nog heel wat werk voor de Jaarbeurs weggelegd om deze kleine vijftig bedrijven alsnog van een aardig plekje in de hal of op het buitenterrein te voorzien.

Ook Demag- en Liebherr-importeur Van der Spek Vianen BV, die zich drie weken geleden als laatste terugtrok van deelname, heeft uiteindelijk toch besloten de loper op de beurs Bouwmaterieel 95 uit te rollen. Op de 450 meter standruimte, die in de Oranjehal openviel nadat Verachtert BV uit ‘s-Hertogenbosch besloot te verkassen naar de gelijktijdig met de machinebeurs gehouden milieubeurs Ecotech, kon door Saes BV Tegelen beslag worden gelegd. In deze stand zullen niet minder dan dertien grondverzetmachines van evenzovele fabrikanten te zien zijn.

Reageer op dit artikel