nieuws

Transportband voor betonmortel wordt op mixer gemonteerd

bouwbreed Premium

Rotonde International BV te Delden, leverancier van machines voor de betonindustrie, meldt dat de Bako transportband een ‘come back’ beleeft. Deze transportband is van Zwitserse makelij en wordt op de betonmixer gemonteerd. Met het systeem kan op de bouwplaats de betonmortel zorgvuldig en nauwkeurig verdeeld worden.

De transportband werkt als een telescoop en heeft daardoor een maximale lengte van 16 m. Als het nodig is kan de mortel tot 9 m hoog gestort worden. De eerste vernieuwde Bako transportband in Nederland is in gebruik genomen door de Drentse Recycling Maatschappij (DRM) te Emmen. Binnenkort wordt de tweede band geleverd voor een truckmixer van een zusterbedrijf van de DRM. De Bako transportband kan behalve voor het storten van beton ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het aanbrengen van grind op een dak.

Reageer op dit artikel