nieuws

Tiger redt Sarakreek van de ondergang

bouwbreed

Het onroerend-goedfonds Sarakreek is gered. De Amerikaanse branchegenoot Tiger Real Estate Fund steunt Sarakreek financieel in ruil voor de zeggenschap bij Sarakreek. De nominale waarde van de aandelen wordt teruggebracht van f. 25 naar vijf cent.

Aandeelhouders Sarakreek gaven 30 september in een vergadering in feite al het groene licht voor de samenwerkingsovereenkomst. Effectuering van de overeenkomst moest nog even wachten omdat De Nederlandsche Bank nog goedkeuring diende te verstrekken voor de benoeming van Tiger-functionarissen als bestuurders van Sarakreek. Die goedkeuring is nu binnen.

Tiger kan de beursnotering van Sarakreek gebruiken om te lenen voor investeringen. Sarakreek-nieuwe stijl zal aandeelhouders en eventuele nieuwe beleggers binnen een paar maanden informeren over zijn plannen en vooruitzichten.

Reageer op dit artikel