nieuws

TF vacuumpomp voorkomt olieverlies bij onderhoud

bouwbreed Premium

Bij het loskoppelen van slangaansluitingen in hydraulische systemen treedt in het algemeen olieverlies op. Gebruik van de nieuwe TF pomp van ASF Thomas bij onderhouds- of reparatiewerk aan hydraulische systemen sluit dit uit. De pompen zijn ontwikkeld om het vacuum op een hydraulische tank te behouden in geval het systeem wordt losgekoppeld en waardoor geen olie uit het systeem kan weglopen. Montage van dit type TF pomp levert volgens importeur Sanfresh Supply uit Rotterdam bovendien een belangrijke tijdwinst. De type pomp zorgt ervoor dat er druk op de leidingen blijft zodat bij reparatie of onderhoud het hydraulische systeem niet behoeft te worden afgetapt. Wanneer na reparatie de TF pomp wordt uitgeschakeld loopt het systeem weer vol.

De TF vacuumpomp kan een bruikbare aanvulling betekenen op de gereedschapskist van de onderhoudsmonteur of het magazijn in de werkplaats.

De nieuwe serie bestaat uit drie modellen waarvan een met 12 V en twee met 24 V voeding. Het grootste model, de TF2 weegt 3,5 kg en levert een maximale olieverplaatsing van 42 l/min. bedoeld. De grootste onderdruk van alle pomptypen bedraagt 700 mbar.

Reageer op dit artikel