nieuws

Sportcomplex in Leeuwarden vergt f. 20 miljoen

bouwbreed

De Drachtense ondernemer P. van der Meer heeft plannen voor de bouw van een multi-functioneel sportcentrum in Leeuwarden. Voor de ontwikkeling heeft hij het aannemersbedrijf BAM Leeuwarden en Stork Installatietechniek Leeuwarden ingeschakeld.

De gemeente Leeuwarden staat niet onwelwillend tegenover het po dat f. 20 miljoen vergt. Het nieuwe sportcentrum moet verrijzen aan het Vrijheidsplein en krijgt onder andere een zwembad met sauna, een klimhal, een indoorskibaan, zalen voor sportdansen, een evenementenhal en fitnessruimtes. Bij het centrum komt een vijf verdiepingen hoog sporthotel met 40 kamers en een sportmedisch centrum. Het sportcomplex heeft een vloeroppervlakte van in totaal ongeveer 10.000 m2.

Binnenkort wordt een definitief plan bij de gemeente Leeuwarden ingediend. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de plannen aansluiten bij de gedachte om een groot gebouw aan het Vrijheidsplein neer te zetten. Wel zal dat architectonisch verantwoord in de omgeving moeten worden ingepast.

Reageer op dit artikel