nieuws

Sittard wil over de grens bouwen

bouwbreed

De gemeente Sittard wil in de Duitse grensstreek, tussen de plaatsjes Gangelt en Tuddern, woningen bouwen. Daarnaast wil Sittard het bestaande bedrijventerrein Sittard-Noord over de grens uitbreiden. Inmiddels zijn er orienterende gesprekken gevoerd en is een inventarisatie gemaakt. De bouwmogelijkheden worden door beide partijen uitgewerkt. Het belangrijkste probleem hierbij is het verschil in wetgeving op het gebied van de Ruimtelijke Ordening.

De Duitsers willen snel een grotere verkeersweg aanleggen tussen de autoweg in Born en het Duitse autowegennet. Het geplande zogenaamd B-56 trace loopt door de Duitse grensgemeente Selfkant en kruist vervolgens ten noorden van Sittard de landsgrenzen. Het plan stuit op bezwaren van enkele politieke partijen in de raad van Sittard en de bewoner van een kasteel op Nederlands grondgebied. Zij vrezen verkeersoverlast.

Reageer op dit artikel