nieuws

RWS experimenteert bij wegwerk met mobiele signalering

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat Directie Limburg zal bij wegwerkzaamheden waarbij een rijbaan afgesloten wordt gebruik maken van een mobiele signalering. Rijkswaterstaat hoopt hiermee de ongevallen bij wegwerkzaamheden terug te dringen. Een woordvoerder van RWS spreekt van een goed geslaagde proef. Een mobiele signalering wordt onder andere gebruikt in de Dienstkring Haarlem. “Daar zijn we gaan kijken en hebben een aantal verbeteringen aangebracht”, aldus een woordvoerder van RWS.

De nieuwe signalering bestaat uit twee verplaatsbare units, voorzien van een zwenkarm die boven een weg met twee of drie rijstroken kan worden geschoven. Hieraan hangen borden met een verlichte pijl of kruis. Een unit staat op 1000 meter afstand van de werkzaamheden; de andere op 500 meter. Voor de mobiele signalering is veel belangstelling uit andere dienstkringen en Duitsland.

Reageer op dit artikel