nieuws

‘Renovatie van vliesgevels’ op studiedag

bouwbreed Premium

Op 25 januari 1996 zal op de Technische Universiteit een studiedag worden gehouden over de renovatie van vliesgevels. De meeste gebouwen met vliesgevels zijn niet ouder dan een jaar of veertig. De renovatie is dan ook een relatief jong fenomeen, dat de visies van monumentenzorg, architectuur, geveltechniek, beheer en vastgoed met elkaar confronteert.

De studiedag is bedoeld om gemeenschappelijke noemers te vinden en zo een herwaardering voor deze gebouwen te bevorderen. De dag wordt georganiseerd door de vakgroep Afbouw- en Renovatietechnieken van de faculteit Bouwkunde in samenwerking met de Nederlandse afdeling van Docomomo, een organisatie die zich inzet voor architectuur en stedebouw van de moderne beweging. Het ochtendprogramma bestaat uit lezingen van experts uit Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. ’s Middags presenteren architecten in workshops praktijkgevallen.

Informatie: Stichting Docomomo, ir. P. van Buijtenen, telefoon 040-2472433.

Reageer op dit artikel