nieuws

Recycling van gebruikte rubber transportbanden

bouwbreed

Transportbanden Service Nederland en BFI zijn een bijzondere samenwerking gestart. Samen zullen zij zorgdragen voor het innemen en vakkundig recyclen van gebruikte rubber transportbanden.

TSN, met vestigingen in Arnhem en Amsterdam levert produkten en specialistische kennis op het gebied van transportbanden en de transportbandcomponenten. TSN begon zijn activiteiten in 1974 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste servicebedrijven in deze sector. Medio 1995 behaalde het bedrijf, als eerste in de branche, het ISO-9002 certificaat. TSN is specialist in het repareren van transportbanden die doorgaans een vitaal onderdeel van een produktieproces uitmaken.

Recyclen

Als nieuwe service biedt TSN de mogelijkheid om gebruikte rubber transportbanden in te nemen en te laten recyclen. Hiervoor is een samenwerkingscontract afgesloten met BFI, de landelijk werkende specialist op het gebied van afvalinzameling en recycling.

Afvalcontainer

Bij kleinere hoeveelheden rubber transportband zullen de TSN-monteurs er zelf voor zorgdragen dat het materiaal bij BFI wordt afgeleverd. Gaat het om grotere hoeveelheden zware industriele transportband dan zal TSN een speciaal daarvoor bestemde afvalcontainer bij het bedrijf plaatsen. BFI heeft drie van deze containers ter beschikking gesteld die naast het bekende logo van BFI ook het TSN-logo zullen dragen.

Voor het innemen van transportband zal TSN per kilo een klein bedrag doorberekenen. Het hergebruiken van de transportbanden wordt momenteel onderzocht. Inmiddels is een afnemer gevonden die een deel van de banden geschikt maakt om als ‘boomstrips’ te hergebruiken.

Reageer op dit artikel