nieuws

Produktie in bouw steeg in derde kwartaal met 3,1%

bouwbreed Premium

De produktie in de bouw is de afgelopen tijd goed geweest. Het CBS constateert een stijging van de produktie in het derde kwartaal met 3,1 procent.

Het volume van het bruto binnenlands produkt is in de eerste negen maanden van dit jaar met 2,7 procent gegroeid. De groei in het derde kwartaal was 2,3 procent, maar dit kwartaal telde een dag minder dan het derde kwartaal vorig jaar. Gecorrigeerd naar het verschillend aantal werkdagen blijkt uit de CBS-gegevens dat de trendmatige groei van de Nederlandse economie nu al vier kwartalen iets onder de 3 procent ligt. De groei van de industriele produktie is in de loop van 1995 wat teruggevallen. In de eerste negen maanden was de groei van de binnenlandse bouwproduktie 1,8 procent. Dat is vrijwel evenveel als over het hele jaar 1994.

Reageer op dit artikel