nieuws

Parkeerelement beschermt tegen bodemvervuiling

bouwbreed Premium

Den Boer Beton te Nieuw-Lekkerland heeft een betonnen element ontworpen voor parkeerplaatsen, bedoeld om bodemvervuiling door lekkende olie en benzine te voorkomen. Het element, ‘Liquid-safe’ genoemd, is een combinatie van vloeistofdicht beton en een absorberend materiaal onder een rooster. Gelekte druppels olie en benzine worden door het regenwater naar het absorberende materiaal geleid. Het is gemaakt van een speciaal doek, dat geen water opneemt. Dat verdwijnt via afvoerkanalen, nadat de verontreiniging door het absorberende materiaal is opgenomen.

Het milieubeschermende parkeerelement is ontwikkeld in samenwerking met Sivop Design and Products te Nijmegen, Boso Absorptiematerialen te Sneek en Foma Engineering te Leeuwarden. Er is twee jaar onderzoek aan de introductie voorafgegaan. Voor elke parkeerplaats zijn twee elementen nodig. Parkeerplaats samengesteld uit twee milieubeschermende elementen van Den Boer Beton. Ze bestaan uit een betonplaat met afschot in vier richtingen, een afdekrooster (1), een absorptiedoek (2) en een opvangbak (3).

Reageer op dit artikel