nieuws

Overijssel wil meer fietspaden

bouwbreed

In Overijssel moeten op grote schaal fietspaden worden aangelegd, terwijl bestaande paden moeten worden verbeterd. Dit is noodzakelijk om het autoverkeer in de provincie te doen afnemen. Daarnaast wordt de ontwikkeling van een spoorlijn tussen Zwolle en Dronten, ‘de Hanzelijn’ voortgezet.

Dit blijkt uit het provinciaal realisatieplan verkeer en vervoer (PRVV) Overijssel, dat onlangs verscheen. De provincie subsidieert de aanleg van nieuwe fietspaden voor woonwerkverkeer. Volgens de provincie wordt te weinig van de fiets gebruik gemaakt door onder meer een gebrek aan fietspaden en door onveiligheid. Als nieuwe fietspaden zijn aangelegd, zal het fietsverkeer met 30 procent toenemen, aldus verwacht de provincie.

De fietspaden worden onder meer aangelegd in de driehoek Almelo, Goor, Raalte. Verder worden nog drie nieuwe carpoolstroken aangelegd.

Reageer op dit artikel