nieuws

Ouderenbonden: geld gehandicapten voor Seniorenlabel inzetten

bouwbreed Premium

De ouderenbonden ANBO, Unie KBO en PCOB hebben de gemeenten in Nederland in een brief opgeroepen een stimuleringsregeling te maken voor woningen die voldoen aan het Seniorenlabel. Woningen met een dergelijk label voldoen namelijk aan alle eisen van aanpasbaar wonen, en zijn dus voor zowel ouderen als gehandicapten geschikt.

Veel gemeenten blijken zo’n 40% van het geld uit de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) nog niet besteed te hebben. Via de WVG draait de gemeente op voor het leeuwedeel van de aanpassingskosten voor bestaande woningen. Een nieuwbouwwoning met het Seniorenlabel, zo stellen de ouderenbonden, kan de toekomstige aanpassingskosten per woning met 60 tot 90% terugbrengen. De bonden pleiten dan ook een deel van de overgebleven WVG-gelden aan te wenden voor het stimuleren van het Seniorenlabel.

Reageer op dit artikel