nieuws

Olga wint in Roden meervoudige opdracht

bouwbreed Premium

Het Groningse architectenbureau Olga heeft in Roden de meervoudige opdracht voor de bouw van veertig seniorenwoningen gewonnen. Een jury van drie architecten en stedebouwkundigen heeft Olga’s plan voor bebouwing van het terrein van de voormalige Noordenveldsporthal verkozen boven dat van Wouda en Van der Schaaf uit Meppel en Artes Architecten uit Groningen. Het ontwerp moest voldoen aan het “seniorenlabel” en aan aspecten van duurzaam bouwen. Als grootste pluspunt van het winnende ontwerp noemt de jury het behoud van het groene karakter van het terrein.

Ook de Rodense burgerij kan zich nog uitspreken via een uitgebreid vragenformulier. De gemeenteraad zal bij zijn uiteindelijke beslissing in januari 1996 deze stemmen zwaar laten wegen.

De drie bureaus zijn op basis van hun werk gekozen uit een groslijst van vijftien bureaus. De winnaar van de opdracht moet in overleg met de gemeente een poontwikkelaar bereid vinden het plan binnen de randvoorwaarden te bouwen. De afgevallen bureaus ontvangen voor hun schetsplan een vergoeding van f. 20.000.

Reageer op dit artikel