nieuws

Nieuwe brug voor Kampen

bouwbreed Premium

De commissie beheer en milieu van de gemeenteraad van Kampen heeft ingestemd met de aanleg van een nieuwe stadsbrug over de IJssel. De brug zal naar schatting f. 40 miljoen gaan kosten.

De nieuwe brug krijgt twee gescheiden rijbanen voor het gemotoriseerde verkeer, twee fietspaden en overdekte wandelpaden. De wandelpaden lopen dwars door de vier torens van de hefbrug.

De commissie nam het voorstel van het college van burgemeester en wethouders voor het ontwerp van de brug over. De nieuwe stadsbrug moet de huidige, die het monumentale stadsfront van Kampen siert, vervangen. De oude brug heeft achterstallig onderhoud.

De gemeente Kampen neemt de helft van de kosten voor haar rekening. De overige kosten hoopt de gemeente te ontvangen van het rijk. Dat heeft in het verleden toegezegd een substantieel deel van de kosten te zullen bijdragen.

Reageer op dit artikel