nieuws

Nederland raakt voorsprong bodemsanering kwijt

bouwbreed Premium

Nederland raakt de voorsprong inzake de bodemsanering kwijt. Deze stelling werd gehoord op een internationaal congres over bodemsanering dat dezer dagen in Maastricht plaats vindt. Ruim 800 wetenschappers uit 31 landen bespreken hier de gang van zaken omtrent het reinigen van de bodem.

De oorzaak daarvan ligt mede in de bezuinigingen van de overheid op wetenschappelijk onderzoek naar schoonmaakmethodes. Veel wordt in Nederland verwacht van het zogeheten Nobis-programma waaraan f. 50 miljoen wordt besteed. Het programma moet biotechnologie op grote schaal mogelijk maken.

Reiniging van alle vervuilingen in de Nederlandse bodem vergt om en nabij f. 150 miljard. Het ligt in de bedoeling het aantal saneringen te verdubbelen.

Reageer op dit artikel