nieuws

Milieuberaad Bouw wil 20% meer hout

bouwbreed Premium

Het Milieuberaad Bouw (MBB) heeft een actieplan opgesteld, dat moet leiden tot 20% meer gebruik van hout in de bouw. Het actieplan maakt deel uit van een rapport met de titel ‘20% meer hout in de bouw’. Het wordt op 7 december gepresenteerd tijdens het Houtcongres in de Koepelkerk te Amsterdam, gehouden door het Centrum Hout te Almere.

In het rapport heeft een pogroep van het Milieuberaad de beleidslijn van het MBB uitgewerkt voor wat betreft het bouwmateriaal hout. De doelstelling van het actieplan ligt in het verlengde van de ‘milieutaakstelling bouw 1995′ van het MBB. Daarin wordt onder andere het bevorderen van het gebruik van vernieuwbare grondstoffen genoemd. Hout is zo’n grondstof, omdat voor elke boom die wordt gekapt een nieuwe gekweekt kan worden.

Reageer op dit artikel