nieuws

Meerman Jr. voegt Delmag toe aan verdichtingsprogramma

bouwbreed

Het Duitse machinemerk Delmag, dat in ons land onder meer bekend is om zijn verdichtingsmachines, maakt sinds vorige week deel uit van het leveringsprogramma van Technisch Handelsbureau Meerman Jr. BV, Hendrik Ido Ambacht. Naast de alleen vooruit werkende verdichters van Frema zal Meerman de markt nu ook gaan benaderen met de Delmag trilplaten met vooruit-achteruit besturing.

Met de alleenvertegenwoordiging van Delmag voor de Nederlandse markt, die vorige week een feit werd, geeft Meerman Jr. een interessante uitbreiding aan het tot nu gevoerde verdichtingsprogramma. Vooral de verbeterde SX-serie trilplaten van Delmag met vooruit-achteruit-besturing ziet de importeur als een welkome aanvulling. Deze geruisarme machines die de fabrikant onlangs aan het reeds langer bestaande programma heeft toegevoegd, zijn er momenteel in een 3 en 4,4 tons uitvoering. Naar wordt verwacht zal hier begin volgend jaar nog een 7 tons elektrisch gestarte machine onder de type-aanduiding SX 70E worden toegevoegd.

De nieuwe 3 en 4,4 tons modellen, SX30 en SX44 worden naar wens geleverd met een Farymann- of Hatz-dieselmotor. Deze geruisarme motoren verlenen door hun gunstige toerenbereik een uitgekiende trillingsbereik waardoor de trilplaten zich kenmerken door een hoge verdichtingsgraad. Ondanks het hogere slagvermogen, ogen de nieuwe trilplaten door hun moderne, fraai gestileerde constructie, compacter.

Naast deze nieuwe SX30 en SX44 modellen blijven de trilplaten uit de bestaande SV-lijn gewoon leverbaar. Deze serie kent vier machinetypen met slagkrachten van 2500, 3500, 5000 en 6000 kg waarvoor eveneens keuze wordt geboden uit een Farymann- of Hatz-diesel al of niet elektrisch gestart.

Door Meerman zijn de laatste jaren de trilplaten van de vroegere Duitse producent Freudenthaler Maschinenfabriek AG hier in ons land onder licentie vervaardigd en onder de naam Frema verkocht. Daar deze FVR-machines, naar de importeur aangeeft, nog onvoldoende concurrerend konden worden aangeboden, werd in Hendrik Ido Ambacht al geruime tijd uitgekeken naar een aan de markt beter tegemoetkomend machinemerk. Met de vertegenwoordiging van Delmag denkt Meerman hierin uitstekend te zijn geslaagd.

Delmag grondtriller uit de nieuwe “SX” serie. Deze vooruit-achteruit machinelijn kent de 3 en 4,4 tons uitvoeringen SX 30 en SX44 en zal binnen kort worden aangevuld met het 7 tons elektrisch gestarte model SX 70E.

Reageer op dit artikel