nieuws

Lang niet alle arbodiensten gecertificeerd

bouwbreed Premium

Het ministerie van Sociale Zaken heeft besloten de aansluitingsplicht voor werkgevers bij een gecertificeerde arbodienst wat te versoepelen. Dat is ingegeven doordat op de datum, waarop die werkgevers verplicht zouden zijn zich bij een arbodienst aan te sluiten er nog onvoldoende arbodiensten gecertificeerd zijn.

Bedrijven krijgen nu tot 1 april 1996 de tijd om zich aan te sluiten. Ondernemingen in de bouwnijverheid hoeven echter niet te wachten omdat Arboduo/ArboUnie al beschikt over een erkenning door middel van certificaties voor alle 39 regionale diensten in het land.

Dat het ministerie toch heeft besloten de aansluitingsplicht te versoepelen is ingegeven door het feit dat nog te veel andere arbodiensten dat certificaat zeker niet voor 1 januari 1996 zullen hebben verkregen. Veel van die arbodiensten, aldus schreef staatssecretaris Linschoten aan de Tweede Kamer, hebben zich verkeken op de eisen, die aan certificering worden gesteld.

De beoordeling van aanvragen voor certificering beslaat drie fases en neemt gemiddeld zes maanden in beslag.

Reageer op dit artikel