nieuws

Kenniscentrum houtverwerkers naar Heerenveen

bouwbreed

De houtverwerkende industrie in Noord-Nederland krijgt een eigen kennis- en praktijkcentrum in Heerenveen. Het Kennis- en Praktijkcentrum Hout en Meubel is een samenwerkingsovereenkomst van Technopark Educatie, Randstad Uitzendbureau, Friesland College en de Stichting Hout en Meubel.

In totaal dertig timmerfabrikanten, houthandelaren en meubelbedrijven in Noord-Nederland krijgen binnen het centrum bijstand op gebied van werving, selectie en scholing van personeel en advies over flexibelere inzet. Het centrum biedt scholingsmogelijkheden waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd.

Belangrijk onderdeel van de samenwerking vormt de verplaatsing van de volledige houtafdeling van het Friesland College van Leeuwarden naar Heerenveen. Binnen enkele weken zal met de nieuwbouw worden begonnen.

Reageer op dit artikel