nieuws

Kamer besluit tot eigen onderzoek WBL-affaire

bouwbreed

Versnel zag dit wat anders: “U had een aantal oordelen al klaar, en wilde gewoon geen hoor en wederhoor toepassen.” Duivesteijn: “Hoor en wederhoor is juist de kernvraag. Waarom wil ik een onderzoek? Omdat de staatssecretaris slechts een van de actoren is in het spel. Er zijn ook anderen bij betrokken. Ook die moeten gehoord worden. Het gaat ons dus juist om hoor en wederhoor.”

In de aansluitende procedurevergadering werd in ieder geval zonder stemming besloten tot een parlementair onderzoek. Over de invulling ervan, moet men zich nog buigen. Er liggen diverse voorstellen voor een verbreding van het onderzoek, dat niet alleen betrekking zou moeten hebben op WBL, maar op de hele gang van zaken in de Limburgse volkshuisvesting. Uiterlijk aanstaande woensdag valt hierover een beslissing.

Reageer op dit artikel