nieuws

Isolatieplaat gemaakt van gerecycled eps

bouwbreed

Unidek heeft een nieuwe spouwisolatieplaat op de markt gebracht. Het bijzondere van deze Polydek 80 RE is, dat hij voor het merendeel wordt vervaardigd uit gerecycled geexpandeerd polystyreen (eps). Het ingezameld eps wordt opnieuw vermalen en gemengd met een bescheiden hoeveelheid nieuw eps.

Hiervan perst het bedrijf in vormdeelmachines de nieuwe spouwisolatieplaat. Deze plaat is groen ingekleurd. De Polydek 80 RE is 77 mm dik. De lengte van de plaat is 1220 mm en de breedte 820 mm. Het produkt heeft een volumieke massa van 20 kg/m3. Daardoor is het stevig en weinig gevoelig voor stootbeschadiging. De lambdawaarde ervan bedraagt 0,038 W/m.K. De isolatieplaat is rondom voorzien van een sponning. Deze zorgt niet alleen voor een gemakkelijke en goede aansluiting van de platen, maar gaat daardoor tevens warmteverlies tegen. De Polydek van Unidek Bouwelementen BV te Gemert is eenvoudig met een mes passend te maken bij eindaansluitingen en eenvoudig te bewerken bij doorvoeren en dergelijke. Eventueel overblijvende naden en kieren zijn gemakkelijk af te dichten met Unidek montageschuim. Eps vervalt en schimmelt niet en blijft vormvast. Omdat het nauwelijks vocht opneemt, blijft het zijn isolatiewaarde tientallen jaren houden.

Bij verwerking geeft het materiaal volgens het bedrijf geen huidirritaties en tast het ook de luchtwegen van de verwerkers niet aan. Er komen geen vezels of andere zwevende deeltjes vrij evenmin als gassen. De spouwisolatieplaat voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit.

Reageer op dit artikel