nieuws

Hoogstad ontwerpt onderkomen voor omroepen

bouwbreed Premium

Het college van bestuur van de stichting AKN (AVRO, KRO en NCRV) heeft besloten om in het ’s Gravestaete Office Park te Hilversum huisvesting te laten realiseren waarin ook de AVRO, KRO, NCRV en de BV Programmabladen AKN in ke trekken. Architect Jan Hoogstad mag in december een voorlopig ontwerp van het complex presenteren.

Hoogstad is gekozen na een presentatie door zes architectenbureaus. De individuele omroepbesturen en het college van participanten van de BV Programmabladen AKN moeten het besluit van het stichtingsbestuur nog goedkeuren.

Het streven is om in februari 1996 de besluitvormingprocedures af te ronden. Ook zal intensief overleg plaatsvinden met de buurtbewoners bij ’s Gravenstaete.

Op het totale terrein is plaats voor ongeveer 20.000 m2 kantoor- en studioruimte voor de stichting AKN. Bij het ontwerp zal een van de uitgangspunten zijn dat de vijf bedrijven die er gehuisvest zullen worden elk een herkenbare plek krijgen. Naar verwachting kan de nieuwe huisvesting in de zomer van 1998 betrokken worden.

Reageer op dit artikel