nieuws

Helden wil nieuw winkelcentrum

bouwbreed Premium

Twaalf van de dertien winkeliers die gevestigd zijn in Helden-Dorp zijn voorstanders van concentratie in een nieuw winkelcentrum, dat wordt begrensd door de Roggelseweg, de Carolusstraat, het Rochusplein en het Mariaplein. Als voorwaarde stellen de winkeliers dat de huur niet hoger mag zijn dan f. 150 per m2 per jaar.

Aan de hand van dit gegeven is Planbureau Witt en Jongen bezig met het opstellen van een plan voor het aanpassen van de infrastructuur. Hierna moet blijken of exploitatie haalbaar is. De invulling van het centrum heeft tot gevolg dat een autobandenbedrijf moet verkassen. Daarover is reeds overeenstemming bereikt.

Boven de nieuwe winkels worden 24 appartementen gebouwd. Daarnaast zullen 90 parkeerplaatsen worden aangelegd. Ook zijn er nog 23 appartementen gepland langs de Molenstraat.

Reageer op dit artikel