nieuws

Heidemij boekt winstgroei

bouwbreed Premium

Ingenieursbureau Heidemij heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van f. 6,1 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar behaalde de onderneming een nettoresultaat van f. 14,7 miljoen. Die winst werd echter grotendeels beinvloed door een bijzondere bate van f. 9,3 miljoen op de verkoop van een belang in branchegenoot Fugro. Zonder deze bate is de nettowinst met 6 procent gestegen.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 8 procent tot f. 237,7 miljoen. In de eerste negen maanden steeg de omzet met 2 procent tot f. 657,2 miljoen. De nettowinst is (exclusief buitengewoon resultaat) met 7 procent gestegen naar f. 18,3 miljoen, ofwel per aandeel f. 0,99. De lage dollarkoers heeft een beperkende invloed gehad op de groei van de omzet en winst.

Voor geheel 1995 verwacht het bedrijf een lichte groei van de bedrijfsopbrengsten.

Reageer op dit artikel