nieuws

HBG gooit hoge ogen voor bouw provinciehuis van Zuid-Holland

bouwbreed Premium

Krijgt de Hollandsche Beton Groep (HBG) weer eens een groot opvallend utiliteitswerk in de regio Den Haag? In vastgoed- en bouwkringen wordt de Rijswijkse bouwer getipt als bouwer van het nieuwe provinciehuis van Zuid-Holland. HBG’s podochter Mabon heeft samen met de Duitse belegger Haus Invest de beste papieren.

Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland vindt het nog te vroeg om Mabon als winnaar aan te wijzen. “Provinciale Staten zullen over een aantal weken de keuze bekend maken en toelichten.”

Als Mabon de competitie wint, wordt HBM de bouwer. Sinds het Haagse kantoor van deze aannemer is verplaatst naar Rotterdam vanwege tekort aan werk is dat zeker een opsteker. De totale investering van het gebouw, dat door de Amerikaans architect Kohn Pedersen Fox/Liag is ontworpen, bedraagt tussen de f. 144 en f. 160 miljoen.

Aan de competitie deden bijna alle grote Nederlandse u-bouwers mee. Bedrijven als onder andere NBM-Amstelland Bouw, Kondor Wessels en Provastgoed worden gepasseerd als HBG de klus krijgt.

Reageer op dit artikel